Construim acoperișul verde al Muzeului Etnografic, votat cea mai bună clădire publică din lume

Clădirea noului Muzeu Etnografic, realizat în cadrul proiectului Liget Budapest a obținut premiul cea mai bună clădire publică din lume, respectiv distincția World’s Best Architecture în decembrie a anului 2020, la unul dintre cele mai prestigioase concursuri din lume, și anume International Property Awards. Din competiția de clasă mondială, juriul a desemnat unanim ca și câștigător proiectul maghiar, producția Napur Architect, ceea ce va atrage vizitatorii în zona Liget ca și o poartă elaborată extrem de unic și special. Aceasta a fost prima ocazie în care o clădire publică maghiară a obținut titlul mondial conform deciziei juriului internațional format din experți.

International Property Awards, cu o istorie de 25 de ani, este unul dintre cele mai mari, cele mai prestigioase și cele mai recunoscute distincții din lume; acordată de un juriu internațional format din optzeci de experți în zece categorii diferite, acoperind teritoriile Africii, Asiei și Oceaniei, țărilor arabice, Canadei, regiunea Caraibelor, America Centrală și de Sud, Statele Unite ale Americii, Europa și Regatul Unit. Juriul evaluează întotdeauna proiectarea, calitatea, inovația, unicitatea și dedicația față de sustenabilitate.
Suntem mândri de faptul că sistemul de acoperiș verde ArchiGreen a fost selectat pentru acoperișul verde intensiv de 7000 m2 al clădirii.